Фото без опису

6 лютого 2019 року КМУ схвалив початок виплат житлових субсидій у готівковій формі з березня.

Сума субсидій буде виплачуватися «живими» грошима безпосередньо громадянам. Готівкова форма буде застосована до тих людей, яким субсидія була призначена на поточний опалювальний сезон ( з жовтня, листопада, грудня 2018 року по квітень 2019 року).

Національний поштовий оператор «Укрпошта» доставить кожному одержувачу субсидій персональне повідомлення про нарахування субсидії і механізм виплати.

Пенсіонери отримають допомогу від держави для оплати комунальних платежів за лютий 2019 року у березні разом з пенсією. Всі решта субсидіанти зможуть отримати субсидію з 12 березня у найближчому відділенні Ощадбанку за пред`явленням паспорту та ідентифікаційного коду. Аналогічні виплати громадяни отримають в квітні та травні 2019 року.

Для того, щоб не створювати черг при виплаті субсидій, рекомендуємо телефонувати на гарячу лінію «Ощадбанку» (№тел..0800210800), та попередньо записатися у чергу на виплату.

УВАГА! Таке поняття як обов`язковий платіж скасовується. Домогосподарство має самостійно розрахуватися за спожитий газ, воду, електроенергію та ін.

Оплата комунальних платежів після 20 березня не впливатиме на субсидію наступного місяця. Однак, якщо станом на травень 2019 року, у домогосподарства буде прострочена понад місяць заборгованість за послуги понад 340 гривень, субсидію на новий період 2019-2020 рр. не призначатимуть.

Нагадуємо, щороку у травні відбувається процес перепризначення субсидій на новий рік. Тому усім отримувачам субсидій потрібно обов`язково подати Заяву та Декларацію про доходи в управління соціального захисту населення.

Нагадаємо, що з 1 січня 2019 року почала діяти грошова форма виплати житлових субсидій через АТ «Ощадбанк» – він стосується тих, хто звернувся з 1 січня 2019 року.