Новоград-Волинська ок­ружна про­ку­ра­ту­ра вста­нов­лює ді­тей, пос­траж­да­лих від во­єн­них зло­чи­нів в Ук­ра­їні внас­лі­док втор­гнен­ня ро­сій­ської фе­де­ра­ції, та оче­вид­ців во­єн­них зло­чи­нів, в ре­зуль­та­ті вчи­нен­ня яких зни­ще­но та пош­кодже­но зак­ла­ди ос­ві­ти

Більше ніж 991дитина  постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційними даними ювенальних прокурорів   346  дитини загинули та понад 645поранено.

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих, звільнених територіях та в місцях, куди діти були вимушені переїхати.

Через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 2108 закладів осіти, з них 215 зруйновано повністю.

Прокурорами Новоград-Волинської окружної прокуратури збирається інформація про дітей постраждалих від воєнних злочинів в Україні внаслідок вторгнення російської федерації та очевидців воєнних злочинів, в результаті вчинення яких знищено та пошкоджено майно, з метою подальшого проведення з ними слідчих (розшукових) дій (допитів, визнання потерпілими, тощо).

Якщо Ви або Ваша дитина постраждала внаслідок військової агресії російської федерації, Ви чи Ваша дитина є свідком знищення чи пошкодження майна внаслідок бойових дій,  повідомте про це Новоград-Волинську окружну прокуратуру телефонним зв’язком за номерами (04141) 3-51-39,  (04144) 3-13-80 або (04144) 3-11-15 .

Також чекаємо Вас з 08.00 год. по 17.00 год. у будні дні в приміщенні Новоград-Волинської окружної прокуратури за адресами: вул. Родини Косачів , 6а в м. Новоград -Волинський; вул. Європейська , 24 в м. Баранівка