Фото без опису

Отримайте компенсацію за придбані установки індивідуального доїння та племінних телиць, нетелів і корів!

На Житомирщині продовжується прийом заявок на відшкодування вартості закуплених установок індивідуального доїння, племінних телиць, нетелів і корів відповідно до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням сесії обласної ради від 21.07.2016 року № 284.

Програма відшкодування вартості закуплених установок спрямована на збільшення обсягів виробництва, полегшення процесу доїння корів та зменшення ручної праці населення. Установки індивідуального доїння пришвидшують процес у 2-3 рази. Також доїльні апарати забезпечують відсутність контактів рук із тваринами та молоком, що є умовою для європейських стандартів якості молочної продукції.

Компенсацію можуть отримати господарства населення Житомирщини, які утримують 3 і більше корів. Господарствам відшкодують вартість придбаної установки у сумі, рівній вартості придбання, але не більше 7000 грн за одиницю. Отримати таку компенсацію господарство населення має право один раз на 5 років.

Для того, аби скористатися програмою відшкодування необхідно подати такі документи:
1.    Заявка.
2.    Довідка про відкриття поточного рахунку.
3.    Платіжний документ, що підтверджує сплату коштів за придбану установку індивідуального доїння та технічну документацію.
4.    Копія паспорта особи та документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб платників податків.
5.    Довідка з сільської, селищної, міської рад або територіальної громади, яка засвідчує кількість корів. 
6.    Копії паспортів корів та ветеринарних карток до них.
7.    Письмове зобов’язання про збереження придбаної установки індивідуального доїння протягом п’яти наступних років.

Кошти з обласного бюджету також спрямовуються господарствам населення, що утримують три і більше корів для виплати часткового відшкодування вартості закуплених племінних телиць, нетелей, корів молочного та м’ясо-молочного напрямів продуктивності, придбаних господарствами населення у племінних заводів, племінних репродукторів у розмірі половини вартості придбання, але не більше 10 000 грн за одну тварину.

Для того, аби скористатися програмою відшкодування необхідно подати такі документи:
8.    Заявка.
9.    Довідка про відкриття поточного рахунку.
10.    Акт про передачу-продаж-закупівлю племінних тварин.
11.    Копії племінних свідоцтв (завірений підписом та печаткою секретаріату сільської, міської рад або територіальної громади).
12.    Платіжний документ на племінну тварину (накладна, квитанція, прибутковий касовий ордер, що підтверджує сплату).
13.    Копія паспорта особи та документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб платників податків.
14.    Довідка з сільської, селищної, міської рад або територіальної громади, яка засвідчує наявність трьох і більше корів і придбану у племінних заводах, племінних репродукторах племінну телицю, нетелей або коровумолочного, м’ясо-молочного напрямків продуктивності. 
15.    Копії паспортів корів та ветеринарних карток до них.
16.    Письмове зобов’язання про збереження племінних тварин протягом поточного та двох наступних років.

За детальною інформацію про отримання дотації потрібно звернутися до управління агропромислового розвитку ОДА за адресою: майдан ім. С.П. Корольова, 3/14, телефон: (0412) 47-47-50.