Фото без опису

Прес-служба Міністерства охорони здоров’я повідомила, що підписна кампанія офіційно розпочнеться 1 квітня 2018 року.

Декларації заключатимуть лікарі первинної ланки, а саме сімейні лікарі, терапевти та педіатри. Кожна декларація має бути зареєстрована в електронній системі охорони здоров’я eHealth. Щоб це стало можливим, медичні установи в рамках реформи повинні під’єднатись до однієї з медичних інформаційних системи та закупити по одному персональному комп’ютеру (ноутбуку) для роботи з eHealth та надання електронної звітності.

Всі Декларації про вибір лікаря, які будуть підписані до офіційного старту кампанії відбуватимуться у пілотному режимі. Міністерство охорони здоров’я офіційно погодило пілотний проект для того, щоб лікарі змогли своєчасно ознайомитись з роботою МІС та центрального компонента електронної системи охорони здоров’я.

Окремо в Міністерстві повідомляють, що триває робота над створенням Національної служби здоров’я України, яка стане центральним контролюючим органом галузі. Через ж цю службу проходитимуть всі звіти лікарів про надання медичних послуг пацієнтам, з якими вони підписали декларації та отримуватимуть від неї фінансування на медичну практику.